VIAŢA DE ZI CU ZI

M-am Hotărât! Mai Fac Un Copil!

Da , da, m-am hotărât și nu pentru că se dă 85% din salariul brut neplafonat!  Ci pentru bucuria de a fi gravidă. Vă spun sincer,  a fost cea mai tare perioadă pentru că am putut sa mănânc orice – și vreau să spun ORICE, ORICÂND, ORICÂT.  A fost șansa vieții mele să mușc din lămâie ca din măr și la 1 noaptea, să beau ceai de ghimbir cât vreau sau să mă delectez cu cutii de no-spa. Am putut să port rochii cât de scurte vreau (din unele mi se cam vedea splina), să trec de la plâns la râs într-o fracţiune de secundă, mi-a fost si mie cald în sfârșit și m-am simţit ca în vremea studenției, adică am dormit doar două ore pe noapte  😉

copilul-doi

Dar cel mai mult și mai mult mi-a plăcut grija celor din jur, și aici nu mă refer la familie și la prieteni. Nuuu, este incredibil când niște oameni complet străini te fac centrul Universului lor, chiar și pentru durată scurtă de timp. De multe ori la fel de multă atenție acordau și mamei mele, căci o pomeneau în discuție. Cel mai mult îmi plăcea atenția oamenilor de la supermarket. Și să vă dau exemple:

  • aici e casă pentru handicapați! Da, dom’le e adevărat dar nu pentru handicapații mintal!
  • dacă eşti gravidă ai prioritate doar dacă ai coşul plin. Pentru 2-3 produse poţi să stai şi tu civilizat la coadă
  • dacă sarcina nu se vede, ne pare rău dar nu se pune că ai prioritate.
  • și favorita mea: da ce, ți l-am făcut eu? Da, pai poți să fii sigur că nu-i al tău!

Atenţia celor din spital, unde secţia de ginecologie se află la etajul 7. Dar ce sunt 7 etaje pentru o gravidă în luna a 8 a? Pe bune! Cari 13 – 18 kg după tine şi nu poţi urca 7 etaje? Plus că mişcarea face bine la sarcină! Şi grija cu care te ating toţi acei oameni care se grăbesc să câştige cursa de urcat în lift! Nepreţuit! Iar liftiera, o dulceaţă de femeie care striga (o fi crezut că burta mare dăuneză auzului): liftul nu opreşte la etajele impare! Ca să nu mai vorbim de paznic care iţi explică faptul că trebuie să treci printr-o anumită uşiţă. da, dar ştiţi nu încap. Raspunsul:suge-.ţi puţin burta doamnă că nu-l scăpaţi! Urmat evident de un zâmbet şmecher ,semn că ne-am împrietenit post această glumă haioasă!

A mai fost şi atenţia vecinilor, care mi-au strigat apreciarea la uşă: „mută- ţi dracului maşina de pe locul ăla că eu am dat zăpada la o parte astă iarnă”. Ce vrei, că doar….exact, aţi ghicit: „nu ţi l-am făcut eu!”

Despre grija şi atenţia taximetriştilor nu mai pomenesc pentru că mă ia aşa un sentiment de bucurie. Şi nici despre a celor care împart statul la coadă cu o gravidă. Se naşte în ei un spirit de competiţie şi de dorinţă să te ajute să-ţi depăşeşti limitele: cât de mult poţi să stai in picioare cu un coş în mână si 13 kg la purtător sau cât de repede poţi să alergi! Vă zic…nepreţuit

Chiar este păcat să trăieşti bucuriile astea doar o dată în viaţă!

Photo credit:avclub.com

 

Lasă un răspuns