PARENTING

8 reguli de parenting – de la lume adunate

Am tot întrebat în stânga și în dreapta, la mamele cu mai multă exepriență decât mine, cum rămâi cu mintea întreagă ca parinte (al meu are abia 6 și uneori simt că Prozacul este complet depășit)?

Well, așa din învățătura poporului,am extras 8 reguli de bază!!! I mean SUNT MUSAI.parenting-rules_2

  1. Asta este favorita mea.  Având în vedere că jobul de parinte este pe viață, există ceva ce trebuie să faceți din prima zi de viață a copilului……dezvoltați surditate selectivă. Nu e ușor, dar cu practică reușiți. Pentru mine a fost salvatoare de viață această regulă și oricum și copilul va auzi ce vrea și când vrea.
  2. Nu vă propuneți sub nicio formă sa purtați alb în primii 5 ani de viață ai copilului. (eu aș zice chiar șase, două perechi de pantaloni și una bucată fustă au fost ”exorcizate” săptămâna aceasta). Doar dacă aveți mintea deschisă și acceptați că rochiile, sacourile, bluzele, fustele sau pantalonii albi se pot asorta usor și trendy cu urme de măr, afine (mmm alb cu mov…de vis) ciocolată, culori, carioci, puțin lapte regurgitat și orice ar putea lăsa o pata la care Omo, Ariel, Persil și toți sfinții detergenților se declară neputincioși.
  3. Atitudinea contează. Indiferent cat se smiorcaie copilul in magazin, eventual mai face si o runda doua de tavaleala pe podea, cate servelete da jos de pe masa la restaurant, cat de multa mancare scapa pe fata de masa si cat de tare isi manifesta bucuria iesitului in societate, ramaneti demna si priviti zambitoare in jur. Cum bine zice o prietena :”draga si pe noi ne-au deranjat copiii altora” 🙂
  4. Nu va propuneti sa participati activ la toate conversatiile copilului (mai ales cand sunteti in masina). Invatati sa stapaniti bine cuvintele: ahaaa,  aaa bun, da da bine, corect, exact, da mami, ai dreptate puisor, continua, repeta, stai sa ma mai gandesc, si orica va trece prin minte ca poate mima participarea la discutie.
  5. Declarati deschis permanent sezonul de mers cu rotile prin casa, mai exact cu rotile facute din masinute mici, mici si metalice siii….ca sa fie senzatia completa, cu colturi ascutite. Daca aveti fete…va invidiez!
  6. Declarati-va invinsi in lupta cu bunicii (sper sa nu citeasca si mama fraza asta ca altfel am multe explicatii de dat).  Nu aveti cum sa castigati. Intodeauna ei vor sti mai bine nevoile copilului (chiar daca voi traiti in Canada si vad copilul doar pe FaceTime), reactiile, ce e bine si ce nu. Nu sunteti parinti rai dar…ei sunt mai buni. Asa ca mai bine predati armele de la inceput
  7. Trimiteti partenerul, un prieten sau un bunic la sedintele cu parintii, chiar si la cele de la gradinita. Nu are rost sa va pierdeti timpul explicandu-le mamicilor doritoare de performante ca Grigorescu e putin mort si nu poate preda pictura la grupa mica.
  8. Mersul in parc trebuie precedat musai de atitudine antisociala, ochelari de soare mari (chiar daca e iarna, intunecat si vant pentru binele vostru nu renuntati la ei) si casti in urechi (d-alea mari sa fie vizibile de la distanta)daca nu vreti sa aflati cat de neevoluat e copilul vostru ptr varsta lui, cat de prost il hraniti si in general cat de nepriceputa sunteti. Eu am descoperit alt truc: imi iau de crosetat in parc. Credeti-ma par de la tara si nimeni nu se apropie de mine 🙂 🙂 🙂

Orice mai stiti va rog impartasiti!

the-skirt-is-vintage

Photo credit: pinterest

Lasă un răspuns