GÂNDURI BLONDE

Despre Zahar si Idoli

Da, stiu imi voi ridica in cap toate mamele moderne, revoltate de faptul ca sustin consumul moderat si responsabil de zahar! Dar m-am saturat sa aud cum nu dam copilului zahar, ca e otrava, dar ii luam biscuiti organici sau facem in casa dulciuri in care turnam tone de indulcitori alternativi! Pe bune?

pour_some_sugar_on_me_wall_stencil

Stiti care este indicele glicemic al fiecarui indulcitor? S-a uitat cineva vreodata pe biscuitii organici sa vada ce contin? La cursul de igiena din primul an la Facultatea de Medicina te invata ca ORICE produs isi pierde din calitatile naturale prin rafinare sau sterilizare. De ex, laptele ala pe care il luam bio de la vaca lu’nea Costel (ca stim ca nea Costel e baiat de treaba si ne da naturalete la sticla) il fierbem ca sa-l sterilizam. Pentru sterilizare corecta trebuie fiert 5 min, ori prin fierbere 5 min cam zicem adio la principiile active de baza!

Nu militez nici pro nici contra consumului de zahar, indiferent de varsta ci militez pentru deciziile informate si….coerente. Adica daca a spus Mihaela Bilic (pentru care by the way am un respect deosebit si o consider printre putinii nutritionisti normali la cap) ca zaharul contine pulbere de dragon…..apai fereasca sfantul sa mai mancam? De ce? Ce-mi face pulberea de dragon? D-aia probabil beau mamai si tatai litrii de Cola….Zero?

Eu nu inteleg bine cum isi aleg oamenii in ziua de azi cat un idol pe care il urmeaza orbeste si nu mai trec nimic din ce spune respectivul prin filtrul ratiunii. Adica stai asa….de ce sa cred un doctor (care nu vine cu explicatii de ce imi face zaharul rau, de ce e otrava si in ce mecanism fiziologic al organismului intervine si il deregeleaza) si Cea Al Carui Nume Nu-l Rostim (adica Olivia Steer – sper sa nu atrag focurile Gheenei ca i-am pomenit numele) care vine cu niste studii, scoase din context este adevarat, dar totusi niste studii.

Si sa nu uitam ca studiile sustin sau trec prin noroi cate un produs in fiecare an. De exemplu in ultimii ani s-a crescut consumul de oua de prepelita ca vezi doamne ala de gaina e plin de colesterol si el saracul ne prapadeste analizele, nu sunculitele de purcelus mancate ca sa alungam supararea ca oul ne sta in calea sanatatii depline. Anul trecut au aparut niste cerecetatori care au zis, stiti in realitatea oul de gaina este cel mai complex aliment din lume si trebuie consumat…cu moderatie!

Nu mai inteleg nimic. Hai ca ma duc sa mai iau un cub de zahar. Parol!

Lasă un răspuns