LIFESTYLE

Tinerete fara batranete –

Se spune ca dacă vrei o piele fara cusur si de invidiat, sa-ti faci  un obicei din a folosi zilnic uleiul de argan. 

ulei-de-argan_3

 

Arborele de argan se găsește în principal în sud-vestul Marocului intre Agadir, Essaouira si Taroudant. Fructele arborelui si uleiul produs din semintele acestora sunt utilizate pe scara larga in bucataria traditionala din aceasta regiune. Fiind bogat in vitamina E si antioxidanti, este de asemenea folosit pentru proprietatile sale cosmetice.

Uleiul de argan contine

  • 44% acid oleic acid
  • 30% acid alfa-linolenic
  • 12% acid palmitic
  • 6% acid stearidonic
  • 5% acid linoleic
  • 3% acid miristic

(sursa: Wikipedia)

Exista multe articole si publicatii pe tema beneficiilor uleiului de, cunoscut si ca „aurul Marocului”

  • Hraneste pielea – poţi folosi uleiul de argan ca orice alta crem hidratanta de corp. Esenţial este să îl aplici imediat după duş pentru rezultate spectaculoase. Sau poti sa alegi creme si gel de dus cu uleid e argan
  • Catifeleaza mainile  – pentru a preveni uscarea, craparea si roseasa msinilor, uleiul de argan este cea mai bună soluţie. În plus, acesta se foloseşte şi pentru îngrijirea unghiilor, ajutând la înmuierea cuticulelor şi la creşterea rezistenţei unghiilor.
  • Efect anti-aging– deşi poate suna înfricoşător să te dai cu ulei pe faţă, mai ales dacă ai tenul gras de la natură, este un lucru absolut în regulă, pentru că pielea ta are nevoie de aşa ceva şi îţi va mulţumi la final pentru faptul că va fi netedă, luminoasă şi radiantă
  • Te ajuta sa ai un par matasos – pentru că are rolul de a îndepărta efectul de vârfuri frizzy, hrăneşte părul uscat şi adaugă o strălucire aparte. Se aplică pe toată suprafaţa firului de păr, cât este încă umed, sau se poate aplica doar pe vârfurile uscate sau deteriorate, dar numai după ce părul este uscat în întregime. De asemenea, uleiul de argan poate proteja împotriva acţiunii razelor solare nocive.

Relaxeaza-te cu un masaj

uleiul de argan_2

Încalzeste uleiul între palme pentru a-i facilita alunecarea pe corp. După curatarea pielii, masati cu ulei pana cand acesta intră în piele. Opţional, poţi adăuga câteva picături de esenţă parfumată pentru o aromă plăcută.

Acest masaj te ajută să te relaxezi după o zi tensionată. Aplicat des, uleiul de argan poate ajuta la prevenirea sau tratarea vergeturilor. La fel de succes poate fi considerat şi tratamentul cu ulei de argan în tratamentele împotriva acneei, varicelei sau arsurilor.

Lasă un răspuns